Risotto met champignons en cherrytomaten | wat eten we vandaag

Risotto is echt een gerecht waar je indruk mee maakt. Valentijnsdag is al geweest, maar deze risotto wil je alsnog maken! Het hartige van de champignons en kaas met het frisse van de cherrytomaten maakt dit recept geweldig. Rucola is mooi voor de kleur, maar geeft ook extra smaak aan het gerecht.

Archieffoto risotto.

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 g champignons
  • 250 g cherry tomaten
  • 150 g risotto rijst
  • Half bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 tl oregano
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 handjes rucola

Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes en de cherry tomaten door de helft. Verhit daarna een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Bak hierna de champignons mee en strooi een beetje zout over de groente. Zodra de champignons bruin zijn, doe je de cherrytomaten, oregano en rijst erbij.

Los een half bouillonblokje op in 500 ml water en doe een beetje bouillon bij de rijst. Zodra het is opgenomen, doe je weer een beetje bouillon erbij. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Roer daarna de Parmezaanse kaas door de risotto.

Serveer de risotto met rucola. Eet smakelijk!

Nieuws

menu