Sabayon van bier met gekarameliseerde peer & speculaas | wat eten we vandaag?

Sabayon behoort tot de categorie snelle recepten, maar je moet er wél flink je spierballen bij gebruiken.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 4 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 ml bruin bier (elk bruin bier dat je lekker vindt)

Voor erbij:

  • 4 peren
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 4 speculaasjes

Zo maak je deze bier sabayon

  • Verkruimel de speculaasjes tot een fijn kruim, bijvoorbeeld in een afsluitbaar zakje waar je met een deegroller overheen gaat.
  • Smelt de boter in een kleine koekenpan en voeg de suiker en honing toe. Laat op een laag vuur karameliseren en voeg dan de stukjes peer toe. Laat ongeveer 8 minuten bakken, tot de peertjes mooi zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Zet ondertussen ook een pan met een laag water op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Hang er een kom boven die het water niet raakt.
  • Smelt de suiker in een ander pannetje met een klein laagje van het bier op heel zacht vuur, een paar minuutjes. Giet de rest van het bier erbij.
  • Doe de eidooiers in de kom boven het pannetje zacht kokend water en verwarm deze au bain marie terwijl je blijft kloppen met de garde. Voeg rustig de biersiroop uit het pannetje toe en blijf kloppen tot de sabayon mooi dik is. Pijn aan je spierballen? Gebruik dan eventueel een handmixer.
  • Schep de gekarameliseerde peer in een bierglas (of een ander mooi glas of diep bord) en lepel de sabayon eroverheen. Maak af met het speculaaskruim.

Meer recepten van Nancy van Batenburg

Nieuws

menu