Salade van baby romaine sla met pistachedressing | wat eten we vandaag?

Serveer je salade eens een keer een beetje anders met dit recept voor baby romaine sla met pistachedressig. De romige dressing wil je met lepels tegelijk naar binnen schuiven. Het originele recept komt van het hippe restaurant Wildair in New York, waar we ooit aanschoven voor te gekke eigentijdse gerechten.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kropjes baby romaine sla (little gem)
  • 100 gram ongebrande pistachenoten
  • 200 gram zachte roomboter, ongezouten
  • 1 eidooier
  • Klein bosje bieslook, fijngehakt
  • Klein bosje dragon, fijngehakt
  • Klein bosje dille, fijngehakt
  • 1 citroen
  • Olijfolie, naar smaak
  • Zout & peper

Hoe maak je het?

Hak 60 gram van de pistachenoten fijn in een vijzel of met een mes.

Snijd de kropjes baby romaine in de lengte doormidden. Verwijder de buitenste blaadjes en bewaar ze.

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de verwijderde slablaadjes met een snufje zout ongeveer een minuut in de warme boter, tot ze wat geslonken zijn.

Doe ze in een blender of keukenmachine. Voeg ook de boter uit de pan, 40 gram van de pistachenoten en de eidooier toe. Meng tot een romige pistachedressing. Voeg eventueel nog wat zout toe, naar smaak.

Klop in een kommetje wat citroensap samen met wat olijfolie door elkaar tot je een lekkere dressing hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Dresseer de kropjes baby romaine sla naar smaak met de citroendressing en leg op elk bord twee helften. Verdeel de pistachedressing eroverheen. Tip: dit gaat heel goed in een knijpfles, zoals een lege ketchupfles, maar je kunt het er ook gewoon op lepelen.

Bestrooi de sla tot slot met de achtergehouden pistachenoten en de verse kruiden.

Nieuws

Meest gelezen

menu