Salade van burrata en pompoen met peterseliepesto | wat eten we vandaag?

Deze salade van burrata en pompoen met peterseliepesto is heel simpel, maar zó lekker. Met snel ingelegde pompoen, verse peterseliepesto en heel veel citroenrasp.

Salade van burrata en pompoen met peterseliepesto

Salade van burrata en pompoen met peterseliepesto

Lees meer over
Eten en drinken

De rauwe pompoen schaven we in linten (fijn: je hoeft niet te schillen) en leggen we eventjes in. Zo behoud de pompoen z’n crunchy textuur en smaakt ‘ie éxtra lekker. Heerlijk als lunchgerechtje, maar ook bij de borrel.

Voor 2 personen:

1/4 kleine Hokkaido-pompoen (ongeschild)

1 bol Burrata

Flinke bos peterselie

30 gram pijnboompitten

30 gram Parmezaanse kaas

De geraspte schil van 1 citroen

Olijfolie

3 theelepels suiker

1 theelepel zout

Extra zeezout, ter garnering

Evt. toast voor erbij