Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel | wat eten we vandaag?

Dit gerecht is ideaal voor doordeweeks, want het is lekker snel klaar. Al helemaal als je al ingelegde komkommer en radijs in je koelkast hebt staan.

Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel

Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel

Lees meer over
Eten en drinken

Maar die maak je ook heel snel door ze met een theelepel zout, drie theelepels suiker en een theelepel rijstazijn in een afgesloten bakje opzij te zetten tot gebruik. Of gebruik ze rauw.

Ingrediënten voor 2 personen:

50 gram gravad lax of gerookte zalm

180 gram meergranenrijst

120 gram krieltjes in de schil

2 gekookte rode bieten, in partjes

Ingelegde rode ui

Ingelegde komkommer

Ingelegde radijsjes

Ingelegde mosterdzaadjes (optioneel)

Verse geraspte mierikswortel (optioneel)

Dille, ter garnering

Zout & peper

Crème fraîche met dille en mosterd:

125 gram crème fraîche

1 theelepel grove mosterd

1 theelepel scherpe mosterd (Dijon)

Flink wat dille, fijngehakt

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe hetzelfde met de krieltjes.
  2. Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.
  3. Tijd om de kommen te gaan opmaken: begin met de rijst en verdeel de gekookte bietjes, ingelegde komkommer, radijs en aardappeltjes over de kom. Leg de gravad lax ernaast en schep een grote schep van de crème fraîche in het midden van de kom.
  4. Leg er een schepje ingelegd mosterdzaad op, verdeel de ingelegde rode ui erover en bestrooi met de dille. Rasp tot slot flink veel verse mierikswortel over de Scandinavische rijstbowl en val aan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's