Schuif aan voor kerst bij Jacques Hermus. Hij deelt vier recepten die perfect zijn voor het kerstdiner

Een kerstdiner voor vier personen met ingrediënten uit de streek, bereid in de keuken van culinair journalist Jacques Hermus. Hij laat zien hoe je een cevische van schelvis maakt, heerlijke gebakken mosselen, rosbief met stroganoffsaus en pastinaakpuree en een licht dessert: een snel appeltaartje.

Schuif aan bij Jacques Hermus.

Schuif aan bij Jacques Hermus. Foto: Ilva stoelwinder

Lees meer over
Culinair

In mijn herinnering was Kerstmis een feest. We slachtten zelf de kalkoen die we van de buurman kochten, bestelden rundertong bij de slager om in plakjes te serveren met madeirasaus en aten taarten met dikke klodders room als dessert. De tijden zijn natuurlijk veranderd, de kerstmaaltijden zijn lichter geworden, zware sauzen en vlees verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. Bijgaand viergangenmenu is een mix van het vroeger en nu. Met begeleidende wijnen en zelfs een bier.

Nieuws

menu