Shakshuka met linzen | wat eten we vandaag?

Eenpansgerechten zijn mijn favoriet om te maken, want dat bespaart me weer afwas. Shakshuka is daarom een van mijn lievelingsgerechten en deze met linzen is extra lekker en voedzaam. In het Midden-Oosten wordt dit gerecht als ontbijt geserveerd, maar ik vind het heerlijk als diner.

FOTO Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 2 personen

  • Blik tomaten (400 gram)
  • Blik linzen (400 gram)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • Zout en peper
  • Olie
  • 2 Volkoren broodjes *
  • Peterselie (optioneel)
  • * Ook lekker met rijst of naanbrood.

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd hierna de paprika in blokjes. Doe vervolgens een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan.

Wanneer de ui en knoflook zacht zijn geworden, doe je de kruiden erbij. Bak dit een minuutje mee. Doe vervolgens de paprika, tomaten in blik en (uitgelekte) linzen erbij. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Schep vervolgens twee kuiltjes in de pan en doe de eieren er voorzichtig bij. Pocheer de eieren op zacht vuur, totdat ze gestold zijn. Garneer de shakshuka eventueel met verse peterselie. Serveer met een volkoren broodje.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu