Snelle noedelsoep met kip en spinazie | wat eten we vandaag?

Deze snelle noedelsoep met kip en spinazie is favoriet op de redactie voor een op een drukke doordeweeksedag. Of een luie zondag. Want eigenlijk gaat ‘ie er altijd wel in. En de bereiding is zó gepiept.

Foto: Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 kipfilets
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram gedroogde eiernoedels
  • 200 ml Shaoxing rijstwijn (of Sherry of Mirin)
  • Stukje gember ter grootte van je duim, in dunne plakjes
  • 2 stuks steranijs
  • 4 eieren, zachtgekookt
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Handje koriander, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Sesamzaadjes
  • Zout & peper

Zo maak je het

  • Wrijf de kipfilets in met zout en peper en leg ze in een schaal met de sojasaus en de Shaoxing-rijstwijn.
  • Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Doe de steranijs en de gember erbij. Voeg ook de kipfilets, samen met sojasaus en Shaoxing-rijstwijn toe aan de pan. Laat ongeveer 8 minuten koken, tot de kipfilets gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze kort rusten op een snijplank.
  • Voeg de eiernoedels toe aan de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 2 minuten gaarkoken. Meng de spinazie erdoor, tot ‘ie geslonken is.
  • Snijd de kipfilets in plakjes. Dien de noedelsoep op in grote kommen en leg de plakjes kip erbovenop. Bestrooi met de sesamzaadjes, gehakte koriander en bosui.
  • Halveer de zachtgekookte eieren en leg een helft op elke kom noedelsoep. Giet er een klein scheutje sojasaus overheen. Voeg tot slot naar smaak nog wat Sriracha toe.

Nieuws

menu