Spinaziepannenkoeken | wat eten we vandaag?

Deze pannenkoeken zijn voedzaam en smaakvol. Je zou ze aan mensen die bijna geen groente lusten kunnen verkopen als ‘drakenpannenkoeken’ door de fascinerend groene kleur. Laat je me weten of dat is gelukt?

Foto: Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor ongeveer 4 pannenkoeken

  • 100 gram spinazie
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Lekker voor erop:

  • Zuivelspread, gerookte zalm of kip en bieslook
  • Banaan, een snufje kaneel en een beetje honing

Zo maak je het:

Meng de eieren, volkorenmeel en melk in een blender. Voeg handje voor handje spinazie toe, totdat het een glad en groen beslag is. Meng op het laatst ook nog het bakpoeder en het snufje zout mee.

Verhit hierna een beetje olie in een koekenpan. Zodra de pan heet genoeg is, verdeel je met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg de pan heen en weer, zodat het beslag zich mooi verdeelt over de pan. Bak de pannenkoeken zo’n 2 tot 3 minuten en draai ze om wanneer de bovenkant droog is. Bak de andere kant nog 1 tot 2 minuten. Herhaal dit met de rest van het pannenkoekenbeslag. Serveer de pannenkoeken met jouw favoriete topping.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu