Spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo | wat eten we vandaag?

Spruitjes met miso zijn een topcombi! Lekker om te serveren bij wat sushirijst, kabeljauw en verrukkelijke wasabi-mayo. Zo maak je een toffe rijstbowl met spruitjes.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 500 gram spruitjes
  • 2 stukjes kabeljauw of andere witvis
  • 200 gram sushirijst
  • Sushigember
  • 1 eetlepel witte miso
  • 1 theelepel wasabi
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout & peper
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het:

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de wasabi door de mayonaise en zet opzij.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Meng ze met de misopasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spruitjes hierin tot ze gaar en knapperig zijn. Dat duurt zeker 15 minuten, maar houd het in de gaten.
  • Haal ondertussen de stukjes vis door een beetje bloem met zout en peper (dat waren wij dit keer vergeten, waardoor ze bij ons een beetje uit elkaar vielen uit de pan, dus vergeet dit niet). Bak ze in een pan met een laagje olie aan beide kanten gaar.
  • Serveer de spruitjes met de rijst, de gebakken vis en de miso-mayonaise.
  • Maak af met wat sushigember.

Nancy van Batenburg is culinair schrijven en food fotograaf bij culy.nl

Nog meer recepten:


Nieuws

Meest gelezen

menu