Spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm | wat eten we vandaag

Vandaag hebben we zin in simpele kost: een lekkere stamppot, die snel klaar is. Deze spruitjesstamppot met krokante ham is daar perfect voor. Lekker met kerrie en verse tijm.

Spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm.

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 600 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 80 gram Serranoham
  • 200 ml volle melk
  • Grote klont roomboter (ongezouten)
  • 3 takjes tijm
  • 2 theelepels kerrie
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm een oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes Serranoham erop. Dek af met nog een vel bakpapier en leg er een andere ovenplaat (of iets anders zwaars) bovenop. Bak in 8 tot 10 minuten knapperig in de oven.

Kook de aardappels in een grote pan met gezouten water, gedurende 20 minuten – of tot ze gaar zijn. Na 5 minuten kun je de spruitjes erbij doen en mee laten koken.

Giet de aardappels en spruiten goed af en voeg dan de melk en een grote klont roomboter toe aan de pan. Stamp de aardappelen en de spruitjes, zo fijn of zo grof als je zelf lekker vindt.

Roer het kerriepoeder en de tijmblaadjes erdoor en proef even of de spruitjesstamppot op smaak is. Voeg zo nodig nog wat zout toe.

Schep de spruitjesstamppot op de borden en breek de krokante ham in grote stukken. Leg ze op de stamppot en maak af met nog wat extra tijm.

Nieuws

menu