Sticky sinaasappelkip | wat eten we vandaag

Deze sticky sinaasappelkip heeft alles waar je trek van krijgt: een knapperig korstje, een kleverige saus en flink wat specerijen. Serveer ‘m met rijst en groene groente als paksoi of spinazie.

Sticky sinaasappelkip

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 4 tot 6 personen heb je nodig:

  • 8 kippendijen
  • 235 ml sinaasappelsap
  • 120 ml ciderazijn
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 ml honing
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Optioneel:

  • 1 sinaasappel, in partjes
  • Handje verse koriander of munt, fijngehakt
  • Snuf gedroogde chili

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de saus in een sauspannetje, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus 35 tot 45 minuten pruttelen, tot ‘ie tot de helft is ingekookt.

Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie, in een pan op middelhoog vuur. Ze mogen een lekker knapperig korstje krijgen.

Zodra ze er finger lickin’ good uitzien, lepel je de saus eroverheen.

Laat nog 1 tot 2 minuten meepruttelen, tot de kip je tegemoet glanst. Serveer eventueel met wat partjes sinaasappel en wat fijngehakte koriander of munt.

Nieuws

menu