Stokbrood hapjes met zalm en biet | wat eten we vandaag?

Ik vind deze stokbrood hapjes geweldig met de feestdagen. Het ziet er supermooi uit, maar het is enorm makkelijk om te maken. Je hoeft dus niet uren in de keuken te staan om iets lekkers te maken.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Culinair

Deze gekleurde bieten, chioggia bieten genoemd, zijn niet alleen prachtig, maar ook nog eens verassend lekker in combinatie met zalm. Als je de bieten snijdt zie je een fascinerend patroon van rood en wit aan de binnenkant. Sla ze in als je ze tegenkomt bij de supermarkt of groenteboer, want dan kun je er deze hapjes van maken. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor dit mooie stokbrood hapje.

Ingrediënten

  • 1/2 (Volkoren) stokbrood
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 (chioggia) biet
  • 75 g feta
  • 75 g yoghurt

Zo maak je het:

  • Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster de sneetjes in een koekenpan aan beide kanten. Prak hierna in een kom de feta fijn en meng de yoghurt erdoor.
  • Snijd hierna de bieten in dunne plakken. Verdeel het fetamengsel over de sneetjes stokbrood. Verdeel daarna de gerookte zalm over de sneetjes en maak het af met een plakje biet. Eet smakelijk!

Meer recepten van Hilly

Nieuws

Meest gelezen

menu