Stop je chocolade paaseieren in de koelkast of niet? En wat is die witte aanslag?
We vinden ze deze Paasdagen overal: chocolade eitjes. Een hele zak naar binnen werken, is iets te veel van het goede. In de koelkast dan maar met die traktaties? Daar zijn ze natuurlijk uit het zicht en lekker koel. Of is dat toch geen goed idee?

Foto: Shutterstock
Lees meer over
Nee, dat is helemaal verkeerd, zegt voedingswetenschapper Remko Boom van de Wageningen Universiteit. “Je kunt chocolade het best op een droge plek bij kamertemperatuur bewaren. En in het donker. Maar dat laatste zit meestal wel goed, omdat chocolade doorgaans in een dichte verpakking zit. Bewaar je het product in de koelkast, dan gaat de smaak achteruit.”
Cacaoboter
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's