Surinaamse zuurkoolschotel | wat eten we vandaag?
Deze Surinaamse zuurkoolschotel is een makkelijke ovenschotel met zuurkool, in Surinaamse stijl. Door gehakt te kruiden met masala, trassi en sambal met madame jeanette, krijgt deze Hollandse pot ineens een interessante twist.

Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur
Voor 4 tot 6 personen:
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 uien, fijngesnipperd,
2 tenen knoflook, fijngehakt,
500 gram rundergehakt,
500 gram zuurkool, 100 ml volle melk,
200 gram crème fraîche, 150 gram geraspte oude kaas,
1 bouillonblokje (rund), verkruimeld, klein stukje trassi (ongeveer 1 theelepel), fijngehakt,
1 theelepel masala,
1 à 2 theelepels sambal met madame Jeanette (zoveel als je aan kunt), zout, klont boter, beetje olie
Voor de zoetzuur:
200 ml kokend water, 50 ml azijn
3 eetlepels suiker, Zout & peper
1 rode paprika, in blokjes, 1 komkommer, zonder zaadjes, in plakjes
Handje kerstomaten, in kwarten
1 rode ui, in halve ringen