Taco’s met zalm en avocado-mangosalsa | wat eten we vandaag?

Taco's: een klassiek Mexicaans gerecht. In de supermarkt koop je die vaak als harde schelpen, maar traditioneler is om ze te maken als kleine tortilla-bites. Zoals met dit recept, met zalm en salsa van avocado en mango.

Taco met avocado mangosalsa.

Taco met avocado mangosalsa.

Lees meer over
Eten en drinken

(Ingrediënten voor 8 kleine taco’s)

Voor de taco’s:

  • 1 rijpe mango, in kleine blokjes
  • 1 rijpe avocado, in kleine blokjes
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • De helft van een grote rode ui,
  • fijngesnipperd
  • 2 limoenen (rasp en sap)
  • 2 zalmfilets
  • 8 kleine tortilla’s (gordita’s)
  • 1 kropje baby romainesla
  • Klein bosje koriander, fijngehakt
  • 1 kleine teen knoflook, gekneusd
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Voor de limoenmayonaise:

  • 180 ml neutrale olie
  • 1 ei, 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • Optioneel: Hot sauce

Zo maak je het:

menu