Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen | wat eten we vandaag?

Deze Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen gaan wij nog heel, héél vaak maken. Want: supermakkelijk, weinig ingrediënten en een echte smaakbom.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Bijgerecht voor 2 à 3 personen:

  • 3 paprika’s (liefst verschillende kleuren)
  • 1/2 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 limoen
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s in grote stukken (bijvoorbeeld in kwarten). Het steeltje snijd je er af, maar een deel van het kroontje (het zachtere deel) en de zaadjes kun je eventueel laten zitten (zo kregen wij ze bij Kin Dee en dat zorgde voor extra textuur). Net wat je lekker vindt.

Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Het velletje kun je eventueel verwijderen als je dat wilt. Doe de paprika’s dan eenmaal uit de oven direct in een schaal en dek af met plasticfolie. Daarna kun je het schilletje er gemakkelijk af halen.

Rooster het korianderzaad liefst nog even kort in een droge koekenpan tot ‘ie geurig is. Stamp grof in een vijzel.

Leg de paprika’s in een schaaltje en besprenkel met de vissaus. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Bestrooi met het korianderzaad en serveer.

Nieuws

menu