Toblerone brownies | wat eten we vandaag?

Als we Toblerone brownies zeggen, weet je al dat dat iets ongenadig lekkers op gaat leveren. Toch zijn deze brownies nog lekkerder dan we hadden durven vermoeden. Dat zit ‘m vooral in de textuur van deze brownies: precies tussen een cake-achtige brownie en een fudgy brownie in. Met zo’n mooi mat, knisperend laagje bovenop dat lekker kruimelt.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Dit heb je nodig:

  • 90 gram boter
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram Toblerone, in stukjes
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 250 gram suiker
  • 95 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 20 bij 20 cm in met een beetje boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de stukjes toblerone met de boter en het cacaopoeder au bain marie en meng tot een mooie chocolademassa. Zet opzij en laat kort afkoelen.

Meng de bloem met het bakpoeder en een snuf zout.

Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract tot een schuimige, lichtgele massa. Meng het chocolademengsel erdoor met de garde.

Verruil de garde daarna voor een spatel en roer het bloemmengsel door de natte ingrediënten. Mix niet te lang, maar zorg wel dat alle bloem is opgenomen.

Stort het mengsel in de vorm en bak het in 30 tot 35 minuten gaar in de oven.

Hoe je weet of je brownies gaar zijn? Bij brownies werkt de satéprikker-truc niet (omdat de chocolade nog vloeibaar is door verhitting), maar je zoekt naar een droge, matte bovenkant en een brownie die niet meer wiebelt in de vorm.

Snijd de Toblerone brownies in kleine, vierkante stukken en val aan.

Nieuws

menu