Vega(n) bao buns met shiitake | wat eten we vandaag

Met buikspek, met knapperige garnalen (ebi katsu) of met een kroket van edamame (aanrader!): wij krijgen nooit genoeg van bao buns. Deze kleine gestoomde broodjes zijn simpelweg al-tijd een heerlijke snack maar ook een ideale borrelhap. Wij maakten deze keer vegan bao buns met shiitake en daikon. Echte sappige smaakbommetjes en ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Homemade: vega(n) bao buns met shiitake en daikon.

Homemade: vega(n) bao buns met shiitake en daikon.

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 12 stuks

12 bao buns (diepvries, toko)

Daikon (rettich) van ongeveer 15 cm lang

100 gram shiitake, in plakjes

235 ml sake

120 ml water

60 ml mirin

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels kristalsuiker

Klein stukje kombu (optioneel)

Ter garnering:

100 gram (vegan) mayonaise

1 eetlepel sriracha

Verse koriander, fijngehakt

2 stengels bosui, in fijne

ringetjes

Handje ongezouten pinda’s, geroosterd

Zo maak je het

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's