Vega(n) bao buns met shiitake | wat eten we vandaag
Met buikspek, met knapperige garnalen (ebi katsu) of met een kroket van edamame (aanrader!): wij krijgen nooit genoeg van bao buns. Deze kleine gestoomde broodjes zijn simpelweg al-tijd een heerlijke snack maar ook een ideale borrelhap. Wij maakten deze keer vegan bao buns met shiitake en daikon. Echte sappige smaakbommetjes en ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Homemade: vega(n) bao buns met shiitake en daikon.
Voor 12 stuks
12 bao buns (diepvries, toko)
Daikon (rettich) van ongeveer 15 cm lang
100 gram shiitake, in plakjes
235 ml sake
120 ml water
60 ml mirin
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels kristalsuiker
Klein stukje kombu (optioneel)
Ter garnering:
100 gram (vegan) mayonaise
1 eetlepel sriracha
Verse koriander, fijngehakt
2 stengels bosui, in fijne
ringetjes
Handje ongezouten pinda’s, geroosterd
Zo maak je het
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier