Vegetarische carpaccio van geblakerde biet | wat eten we vandaag?

Waar wij normaliter van het credo ‘less is bore‘ zijn, geldt voor dit gerecht toch écht less is more. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig, waarvan er twee al in je keukenkastje staan. Maar de smaken zijn helemaal on point.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 4 tot 6 personen:

10 rode bieten

30 gram geraspte verse mierikswortel + extra ter garnering

100 gram crème fraîche

Olijfolie

Maldon zeezout

Zo maak je het:

Zet je oven flink hoog, op 250 graden.

Verspreid de bieten (ongepeld) over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de bieten in een uur tot anderhalf uur in de hete oven, tot ze geblakerd zijn. Je kunt voelen of ze goed zijn: ze moeten heel donker zijn en een stuk lichter aanvoelen (ze wegen dan ongeveer nog maar de helft van hun oorspronkelijke gewicht).

Pel de bieten en snijd ze met een scherp mes in hele dunne plakjes.

Verdeel de plakjes biet over de borden. Rasp er verse mierikswortel overheen en bestrooi met zout. Druppel er wat olijfolie overheen.

Meng de geraspte mierikswortel met de crème fraîche en serveer bij de geblakerde bieten.

menu