Vegetarische chili blanco met popcorn | wat eten we vandaag?

Deze vegetarische chili blanco is net zo troostend en pittig als zijn grote broer chili con carne. Maar dan iets lichter, zowel qua kleur als qua op-de-maag-gehalte. In plaats van tortillachips serveren we popcorn bij deze chili voor een lekkere bite.

Vegetarische chili blanco met popcorn

Vegetarische chili blanco met popcorn

Lees meer over
Eten en drinken


Ingrediënten voor 6 personen:

1 ui, fijngesnipperd

1 groene paprika, in kleine blokjes

1 jalapeno, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel komijn

1 eetlepel gerookt paprikapoeder + extra

30 gram bloem

800 ml groentebouillon

3 grote blikken witte bonen van ongeveer 400 gram (bijv. een mix van cannelinibonen, limabonen en gewone witte bonen)

1 eetlepel gehakte jalapenos uit een pot, 300 gram maïskorrels

400 ml volle melk (of een alternatief)

2 limoenen

Koriander, ter garnering

2 handjes zoute popcorn

Hot sauce (optioneel)

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's