Vegetarische chili blanco met popcorn | wat eten we vandaag?
Deze vegetarische chili blanco is net zo troostend en pittig als zijn grote broer chili con carne. Maar dan iets lichter, zowel qua kleur als qua op-de-maag-gehalte. In plaats van tortillachips serveren we popcorn bij deze chili voor een lekkere bite.

Vegetarische chili blanco met popcorn
Ingrediënten voor 6 personen:
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 jalapeno, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gerookt paprikapoeder + extra
30 gram bloem
800 ml groentebouillon
3 grote blikken witte bonen van ongeveer 400 gram (bijv. een mix van cannelinibonen, limabonen en gewone witte bonen)
1 eetlepel gehakte jalapenos uit een pot, 300 gram maïskorrels
400 ml volle melk (of een alternatief)
2 limoenen
Koriander, ter garnering
2 handjes zoute popcorn
Hot sauce (optioneel)
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier