Vietnamese pizza (Bánh Tráng Nuong) | wat eten we vandaag?

Heb je nog rijstvellen over? Komt dat even goed uit: daarmee maak je namelijk dit recept voor Vietnamese pizza. Of Bánh Tráng Nuong, op z’n Vietnamees. Heel makkelijk en heel snel. Zo tover je een bijzondere Aziatische street food snack op tafel.

Met pizza's werden de jongeren naar de avond gehaald. Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 2 Vietnamese pizza’s:

  • 4 rijstvellen voor springrolls
  • 200 gram varkensgehakt
  • 1 theelepel vissaus
  • Scheutje sesamolie
  • 1 ei, goed geklutst
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • Handje gebakken uitjes (bawang goreng)
  • Chilisaus
  • 1 limoen
  • Japanse mayonaise, naar smaak
  • Sesamzaadjes (zwarte of witte)

Hoe maak je Bánh Tráng Nuong?

  • Bak eerst het gehakt goudbruin in een klein pannetje. Breng het op smaak met de vissaus en de sesamolie en houd warm tot gebruik.
  • Giet wat chilisaus in een kommetje en knijp er wat limoensap over uit. Roer door elkaar.
  • Verwarm een grillpan op medium vuur.
  • Pak er twee rijstvellen bij. Maak één vel aan één kant nat met een beetje water (doe dit voorzichtig: het vel kán scheuren). Plak het andere rijstvel er tegenaan en leg ze bovenop elkaar in de hete grillpan. Wrijf in cirkelende bewegingen met een lepel over de rijstvellen, totdat ze helemaal aan elkaar vastzitten.
  • Als de rijstvellen na ongeveer een minuut wit beginnen te worden maar nog een klein beetje doorzichtig zijn, wrijf je er met een lepel een klein beetje van het geklutste ei overheen. Bestrooi met wat bosui en leg er wat van het gehakt op. Besprenkel met de chilisaus.
  • Als het rijstvel wit is en niet meer doorzichtig (na ongeveer 2 à 3 minuten), is het mooi knapperig. Leg de Vietnamese pizza voorzichtig op een bord en bestrooi met de rest van de bosui en de gebakken uitjes. Spuit er wat van de Japanse mayonaise overheen en maak af met de sesamzaadjes.
  • Eet de Vietnamese pizza meteen op, anders wordt ‘ie taai. Knip ‘m met een schaar in stukken of vouw ‘m dubbel en eet ‘m als een taco.

Nieuws

menu