Volkoren pitabroodje met zalm | wat eten we vandaag?

Stop die standaard boterham met pindakaas maar terug in je broodtrommel, want dit volkoren pitabroodje met zalm is een heerlijke afwisseling! Eigenlijk is het super simpel om te maken, maar het voelt alsof je in een lunchroom zit met deze lekkere lunch.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Eten en drinken

Zalm bevat gezonde vetten en dit samen met een vezelrijk volkoren pitabroodje maakt het een gezonde lunch. Ook krijg je gelijk een portie groente binnen door de rucola en radijsjes.

Naast volkorenbrood kies is vaak voor volkoren wraps, Libanees brood of pitabroodjes. Zo verveelt de lunch nooit! Door te kiezen voor de volkoren variant krijg je toch de nodige vezels binnen. Dit is goed voor je darmflora, ook blijf je langer verzadigd.

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 2 volkoren pitabroodjes
  • 2 handjes rucola
  • Handje radijsjes (Komkommer is er ook lekker bij.)
  • 2 eetlepel tzatziki
  • 2 plakken gerookte zalm

Zo maak je het:

  • Bereid de volkoren pitabroodjes zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes.
  • Zodra de pitabroodjes klaar zijn, besmeer je de broodjes met tzatziki. Verdeel hierna de rucola over de tzatziki.
  • Daarna beleg je de pita broodjes met gerookte zalm en eindig met de radijsjes. Eet smakelijk!

Nieuws

menu