Wereldwijd een traditie en toch in elk land anders: paasbrood komt in vele vormen
Brood, het is een van de bekendste ingrediënten van de paasmaaltijd. Overal ter wereld komt brood in verschillende verschijningen ter tafel. Een lekkernij waarin christelijke en heidense tradities verweven zijn.

Roemeens paasbrood: pasca Foto: shutterstock
Brood, het is zo gewoon op onze tafel, dat we bijna vergeten zijn hoe belangrijk het in onze culinaire geschiedenis is. Sinds zo’n dertigduizend jaar geleden de eerste graankorrels werden gekneusd en vermengd met water om in de zon te drogen tot een eetbare koek, heeft het brood vele vormen aangenomen. Als dagelijks voedsel, maar ook in meer culinair versierde vorm als feestelijk gerecht. Zoals paasbrood, dat in verschillende culturen en streken in de mooiste vormen op tafel komt. We maken een reisje langs de paasbroden en andere deeggerechten die we tijdens de paasdagen verorberen.
Feestelijk brood
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier