Waarom stijgt de prijs van eieren sterker dan van andere producten in de supermarkt?
Dat eten duurder is geworden, voelen we allemaal in de portemonnee. Maar we betalen fors meer voor onze eitjes, vergeleken met andere producten. Waardoor komt dat en kan het goedkoper?

Eieren zijn in verhouding forser in prijs gestegen dan andere producten. Foto: Shutterstock
Het lijkt wel een internationale misère: de steeds maar duurder wordende eieren. Van Canada tot Schotland, van Kopenhagen tot Weert, overal beklagen mensen zich over de prijs. Ook in de supermarkten merken klanten dat ze meer kwijt zijn voor een eitje. Daar komt bij dat het vrije-uitloopei door de ophokplicht tijdelijk uit de schappen verdwijnt. Wat gaat dat voor impact hebben op de prijs?
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier