Witlofsalade | wat eten we vandaag?

Deze witlofsalade is ongelooflijk makkelijk te maken en smaakt verfrissend. Sinaasappel maakt de salade fris, de walnoten zorgen voor een lekkere bite en de eieren geven body aan de salade. De dressing maak je met maar een paar ingrediënten.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 4 witlof
  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • Handje walnoten
  • 3 el yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • Handje verse bieslook


Zo maak je het:

Kook als eerste de eieren zo’n 8 tot 10 minuten in kokend water. Snijd ondertussen de witlof door de helft en snijd het hart eruit. Snijd de witlof daarna in reepjes. Schil de sinaasappel en snijd in partjes.

Maak vervolgens de dressing. Snijd de bieslook fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, mosterd en fijngesneden bieslook door elkaar.

Zodra de eieren klaar zijn, laat je de eieren schrikken onder koud water en pel je ze. Snijd de eieren in partjes.

Hussel vervolgens de witlof, sinaasappel, walnoten, eieren en dressing door elkaar. Eet smakelijk!

Nieuws

menu