Wortels met vadouvan en parelgort | wat eten we vandaag?

Dit is een topgerechtje: kruidig, fris, licht en vegetarisch. Wil je het vegan maken, vervang de yoghurt dan door kokosyoghurt of sojayoghurt. En ben je geen fan van koriander, dan kun je ook prima peterselie of munt gebruiken. Freestylen mag dus!

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram (regenboog)wortels
  • 1 rode ui, in partjes
  • 250 gram parelgort
  • Handje koriander, gehakt
  • Handje granaatappelpitten

Voor de dressing:

  • 120 ml yoghurt
  • 2 eetlepels vadouvan
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Kneepje citroensap
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de wortels en de uien in een braadslede of op een bakplaat.
  • Maak de marinade. Meng de vadouvan met de helft van de yoghurt, drie eetlepels olijfolie en een teen geraspte knoflook. Breng op smaak met zout en peper en wrijf de wortelen hiermee in. Zet ze 25 tot 30 minuten in de hete oven.
  • Maak ondertussen de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook, een kneepje citroensap en zout en peper.
  • Maak nu het bord op: schepje parelgort, wortels en uien erop en besprenkelen met de yoghurtdressing. Strooi er wat granaatappelpitjes en gehakte koriander overheen.

Nieuws

menu