Wortels uit de oven met yoghurtsaus en pistachenoten | wat eten we vandaag?

In november kan ik al fantaseren over het kerstmenu en deze wortels uit de oven kunnen niet ontbreken op het menu. Verrassend met een yoghurtsaus en pistachenoten.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

  • 600 gram bospeen
  • 1 eetlepel olie
  • 0,5 eetlepel honing of een suikervrije variant
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje chilivlokken
  • Zout en peper
  • 25 gram pistachenoten

Yoghurtsaus:

  • 75 ml yoghurt
  • Sap halve limoen
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bospenen en snijd de penen door de helft. Verdeel daarna de olie, honing, knoflookpoeder en chilivlokken over de penen. Breng het extra op smaak met zout en peper. Doe daarna de penen in een ovenschaal en bak in zo’n 40 minuten gaar. Na 20 minuten even husselen.
  • Maak ondertussen de yoghurtsaus. Snijd een teentje knoflook fijn en meng dit met yoghurt en het sap van een halve limoen. Breng het op smaak met een snufje zout.
  • Wanneer de bospenen uit de oven komen verdeel je de yoghurtsaus over het midden en maak je het af met fijngehakte pistachenoten.

Tip: Je kunt de wortels van tevoren maken. Dan hoef je met kerst alleen de wortels nog op te warmen en de yoghurtsaus en noten erover te doen.

Eet smakelijk!

Nieuws

Meest gelezen

menu