Verwen jezelf met Japanse Yakisoba vol groenten | wat eten we vandaag?

Het is weer tijd voor een makkelijk en gezond recept met héél veel groenten. Dan zit je doorgaans wel goed in de Japanse keuken, zoals met deze yakisoba. Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles.

Foto: Nancy van Batenburg

Foto: Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 3 tot 4 personen:

1 eetlepel olie (bijv. sjalottenolie of neutrale olie)

2 uien, in halve ringen

1 winterpeen, in halve plakjes

2 bosuien, in langwerpige stukjes

1/2 witte kool, in grove stukken

125 gram taugé

100 gram shiitake of paddenstoelen, in plakjes

300 gram udon-noodles (liefst kant-en-klare)

1 eetlepel sesamolie

1,5 eetlepel sojasaus

1 eetlepel mirin

1/2 eetlepel rijstwijn

Garnering:

Geroosterde sesamzaadjes

Gebakken uitjes

Sushi-gember (liefst de roze, anders de gewone), in dunne reepjes gesneden

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's