Verwen jezelf met Japanse Yakisoba vol groenten | wat eten we vandaag?
Het is weer tijd voor een makkelijk en gezond recept met héél veel groenten. Dan zit je doorgaans wel goed in de Japanse keuken, zoals met deze yakisoba. Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles.

Foto: Nancy van Batenburg
Voor 3 tot 4 personen:
1 eetlepel olie (bijv. sjalottenolie of neutrale olie)
2 uien, in halve ringen
1 winterpeen, in halve plakjes
2 bosuien, in langwerpige stukjes
1/2 witte kool, in grove stukken
125 gram taugé
100 gram shiitake of paddenstoelen, in plakjes
300 gram udon-noodles (liefst kant-en-klare)
1 eetlepel sesamolie
1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel mirin
1/2 eetlepel rijstwijn
Garnering:
Geroosterde sesamzaadjes
Gebakken uitjes
Sushi-gember (liefst de roze, anders de gewone), in dunne reepjes gesneden
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier