Zalm met een kruidenkorst en granaatappelpitjes | wat eten we vandaag?

Dit gerecht vindt iedereen lekker (oké: behalve mensen die niet van zalm houden dan): zalm met een kruidenkorst en granaatappelpitjes. Met een knipoog naar de cuisine uit het Midden-Oosten en Meneer Ottolenghi.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de zalm:

  • Een mooi stuk zalm van ongeveer 300 gram, olijfolie, zout & peper
  • Voor de tahin-dressing:
  • 75 gram tahini, kneepje citroensap,
  • snuf komijn, 1 teen knoflook, geraspt

Voor het kruidenkorstje:

  • 25 gram amandelen,
  • 1/2 rode ui, fijngehakt,
  • handje koriander, fijngehakt,
  • handje munt, fijngehakt,
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt,
  • scheutje olijfolie,
  • zout & peper,
  • snufje sumak (optioneel),
  • handje granaatappelpitjes

Zo maak je het?

Haal de zalm minstens tien minuten voor gebruik uit de koelkast en dep ‘m droog met een stukje keukenpapier.

Wrijf de zalm in met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Zet je oven op de hoogste grill-stand, leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier (vouw de randjes van het overtollige bakpapier naar binnen, om te voorkomen dat het in brand vliegt. Check ook even de verpakking voor instructies). Zet de zalm 6 tot 8 minuten onder de grill, tot ‘ie mooi gaar is.

Maak ondertussen de tahin-dressing door alle ingrediënten in een keukenmachine te laten draaien. Voeg een scheutje water toe, net zoveel tot je een dikke, gladde dressing hebt. Vergelijkbaar met hummus, maar net iets gladder.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schep ze in een kom. Meng met alle andere ingrediënten voor de kruidenkorst.

Haal de zalm uit de oven, schep ‘m op een bord of schaal en smeer de tahin-dressing op de zalm.

Bedek de zalm met een kruidenkorst en eventueel wat extra granaatappelpitjes.

Nieuws

menu