Dit is het geheim van de lekkerste zelfgemaakte kruidenboter | wat eten we vandaag?

Bij zo ongeveer elke BBQ wordt aan mij gevraagd of ik weer mijn zelfgemaakte kruidenboter wil maken. Zelfgemaakte kruidenboter is namelijk zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Als je eenmaal weet hoe makkelijk het is om zelf kruidenboter te maken, en het vervolgens hebt geproefd, wil je niet meer anders.

De truc is om de roomboter eerst even romig te kloppen. Een eetlepel olijfolie zorgt ervoor dat het makkelijk smeerbaar is. Sla dit recept op in je archief, want hier ga je veel mensen mee blij maken.

Je hebt nodig:

  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram verse bieslook
  • Handje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  • Roer de roomboter zo’n 2 minuten romig. Dit kun je ook met een handmixer doen. Roer daarna de olijfolie erdoor.
  • Snijd nu de verse bieslook, peterselie en knoflook fijn. Roer dit door de boter. Voeg daarna beetje bij beetje zout toe en proef ondertussen of het goed op smaak is. Breng als laatste op smaak met peper.
  • De kruidenboter is lekker op een stokbroodje, maar ook heerlijk bij biefstuk.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu