Zoete aardappel met granaatappelpitjes

De kerstmuziek kan aan, de warme truien kunnen weer uit de kast worden gehaald en misschien heb je zelfs al een beetje kerstmenu stress. Dat laatste is niet nodig, want deze zoete aardappel met granaatappelpitjes wil je op tafel! Het is een verrassend lekker en fris bijgerecht. Nog een voordeel: De zoete aardappel kun je alvast bereiden in de oven en dan bij kerst alleen nog even opwarmen.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 of 6 zoete aardappelen
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 50 g hazelnoten
  • Snufje kaneel
  • Olie

Zo maak je het:

  • Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Was hierna de zoete aardappelen en snijd de aardappelen over de lengte doormidden en kerf er een ruitpatroon in.
  • Doe hierna de zoete aardappelen in een ovenschaal. Smeer de aardappelen in met een beetje olie en bak ze in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Doe hierna een snufje kaneel over elke zoete aardappel en garneer het gerecht met granaatappelpitjes en hazelnoten.

Eet smakelijk!

MEER Recepten van Hilly Lautenbach

Hier vind je alle recepten van Hilly Lautenbach en Nancy van Batenburg

Nieuws

Meest gelezen

menu