Merlijn en Vlinder Kamerling: 'Thuis spraken we nooit over zijn dood'

Van je familie moet je het hebben, een uitspraak die Vlinder en Merlijn Kamerling goed in hun oren hebben geknoopt. De twee jonge Amsterdammers slaan de handen ineen om problemen met mentale gezondheid, iets waar vader Antonie tot aan zijn dood hevig mee worstelde, bespreekbaar te maken. „Ik durfde mijn pijn niet te laten zien tegenover mijn vrienden.”

Lange tijd werd er thuis bij Merlijn (r.) en Vlinder Kamerling niet gesproken over het overlijden van hun vader, acteur Antonie Kamerling. Maar langzaamaan leren broer en zus hoe ze hun emoties kunnen delen met anderen.

Lange tijd werd er thuis bij Merlijn (r.) en Vlinder Kamerling niet gesproken over het overlijden van hun vader, acteur Antonie Kamerling. Maar langzaamaan leren broer en zus hoe ze hun emoties kunnen delen met anderen. FOTO FRANK WAALS

Lees meer over
Gezond
Persoonlijk

Lange tijd werd er thuis bij Merlijn en Vlinder Kamerling niet gesproken over het overlijden van hun vader, acteur Antonie Kamerling. Maar langzaamaan leren broer en zus hoe ze hun emoties kunnen delen met anderen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's