Meer

Depressieve klachten, lager libido en geen zin meer om alle verantwoordelijkheid te dragen: waarom jonge vrouwen stoppen met de pil | Meer dan alleen

Eind 20, begin 30 en na jaren weer single. Maar is dat eigenlijk erg? Redacteuren Renske (32) en Carleen (28) ontdekten dat het leven ‘alleen’ heel leuk kan zijn. Samen schrijven ze er in deze serie over. Deze keer: stoppen met de pil.

De anticonceptiepil.

De anticonceptiepil. Foto: ANP

Lees meer over
Leven
Gezond

De traditionele pil, die hormonen door je lichaam rondpompt maar er ook al decennialang voor zorgt dat vrouwen niet ongewenst zwanger worden, is al een tijdje onderwerp van veel discussie. Dat wij, Renske en Carleen, beiden geen pil meer slikken maakt ons dan ook allesbehalve uniek. Een snelle rondgang onder leeftijdsgenoten leert dat veel vrouwen de laatste jaren zijn gestopt, of er in elk geval serieus over nadenken. ,,Ik ben heel benieuwd of ik een heel ander persoon word als ik stop, of dat ik gewoon volwassener ben geworden de laatste jaren en daarom minder enthousiast en blij dan ik was voordat ik de pil slikte’’, zei een vriendin laatst.

Nieuws

Meest gelezen

menu