Emma Wortelboer, S10 en Tjitske Reidinga over hun seksleven in nieuw boek van Milou Deelen. 'We doen veel standjes omdat het er geil uitziet, niet omdat het lekker voelt'

Het is een halve eeuw na de seksuele revolutie. We hebben de pil, we hebben abortus, we zijn vrij en mogen vrijen zo veel en met wie me maar willen. Toch? Milou Deelen gaat in haar boek Hoe doen we het? in gesprek met veertien bekende Nederlandse vrouwen en maakt de balans op. Spoiler alert: We komen (er) wel, maar niet vanzelf. ,,Veel standjes doen we omdat het er geil uitziet, niet omdat het nou zo goed voelt.”

schrijfster en journalist Milou Deelen

schrijfster en journalist Milou Deelen Foto: ELLA TILGENKAMP

Lees meer over
Persoonlijk

Milou Deelen (26, journalist, spreker, schrijver) groeide op in een gezin waar veel vrijheid was. Veel was bespreekbaar en bedpartners waren welkom aan de ontbijttafel, ook als het maar voor een keertje was. Toch kwam ze erachter dat ze lang niet zo vrij was als ze zelf dacht. ’Eeuwenlang zijn vrouwen bekeken door het mannelijk oog’, zegt ze in haar inleiding. ’In boeken, reclames, kunst, op straat - overal. Dat doet iets met je als vrouw, met je seksualiteit.’ Deelen wist, zoals veel vrouwen, hoe ze zich moest gedragen om mannen te verleiden. We zien immers allemaal de beelden in films en porno, gemaakt vanuit de zogenoemde male gaze . Maar, vroeg zich af: wat zijn eigenlijk míjn wensen en verlangens?

Nieuws

Meest gelezen

menu