Hemelvaartsdag nog een versie van The Passion op televisie: het verhaal van Hemelvaart

Fans van The Passion kunnen Hemelvaartsdag genieten van de tweede The Passion van dit jaar. Veel mensen weten niet precies waar Hemelvaartsdag over gaat. The Passion Hemelvaart moet dat verhaal vertellen. Het is dit jaar voor het eerst dat er een extra The Passion is.

The Passion Hemelvaart 2022 Doetinchem Fotograaf: Sander Mullkens

Lees meer over
Persoonlijk
Media

Hemelvaartsdag is al sinds jaar en dag een officieel erkende christelijke feestdag, maar als je de gemiddelde Nederlander vraagt waarom het een feestdag is, zal er niet heel snel een antwoord komen. The Passion Hemelvaart moet daar verandering in brengen. Deze editie heeft dezelfde karakteristieke elementen als de normale Passion , zoals bekende muziekhits, BN’ers die de rollen van Jezus, Maria en de discipelen vertolken en een hoopgevende boodschap.

The Passion Hemelvaart deze donderdag op tv

De cast is hetzelfde als bij de Pasen- Passion . Kim-Lian van der Meij speelt Maria Magdalena en Soy Kroon speelt Jezus. Thomas Cammaert heeft de rol van Petrus en Noortje Herlaar die van Maria. Ruud de Wild is wederom de verteller.

Ook de bekende muziekhits zullen niet ontbreken. Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading. Nummers zoals ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ (Maan), ‘Goud’ (Suzan & Freek), een vertaling van Higher Power (Coldplay) en ‘My land is jou land’ (Stef Bos) zijn onder andere te horen in deze editie.

Maria Magdalena

The Passion Hemelvaart geeft invulling aan het personage Maria Magdalena. Zij is een bijbels karakter met meerdere gezichten, een vrouw die ook in deze tijd zou opvallen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Opvallend aan Maria Magdalena is dat zij volgens de verhalen haar halve leven voor gek is versleten, maar door Jezus in een leidende positie wordt gezet en na zijn dood de boodschap zal brengen: ‘Alles komt goed!’. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Ondertussen rouwen Maria en de discipelen en dwaalt Petrus elders door de Achterhoek. Hij zit met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft?

Gastrollen

Net als in The Passion heeft ook de Hemelvaart-editie enkele verrassende gastrollen. Zo zijn RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade, presentatrice Irene Moors en Hunters-team Thijs Wattimena en Marcel van de Ven te zien in The Passion Hemelvaart .

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 26 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Nieuws

menu