Het witte vlees - een bloeiende industrie met een verboden beest | Biggenjournaal 10
Met twee honden, een poes, vijf hennen, een haan en man Paul woont Janna Zuiderveld op het Friese platteland. Ze begonnen aan een nieuw avontuur: twee biggen grootbrengen, om ze uiteindelijk op te eten.

Zussie (rechts) is net iets molliger dan Beer.
Als ik onze varkens Beer en Zussie zie staan plassen terwijl ze het voer schuimbekkend naar binnen schransen, dan denk ik soms: geen wonder dat het beest als onrein te boek staat. Ik app een vriendin in Israël dat we varkens hebben. En vraag onnozel of dat ‘onreine’ nog steeds het geval is in joodse kringen. ‘Jij kunt een mooie vraag stellen’, antwoordt ze lachend. ‘Natuurlijk, die joodse wetten zijn al heel oud, die veranderen niet zomaar’. Volgens die wetten mag je het varken niet eten; het is een onrein dier.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier