Goed geslapen, lekker gewerkt en hoe is je seksleven? Als het aan Daphne Gakes ligt, zijn dat drie doodnormale vragen. 'Je wil niet weten hoeveel dickpics ik krijg'

De vrijheid die sprak uit het boek ’Ik, Jan Cremer’ raakte Daphne Gakes (35) als tiener diep. Op die manier leven werd voor haar een streven. In haar boek en de voorstelling ’Ik, Daphne Gakes’ duikt ze zonder taboes die jeugd in. En in de podcast ’Tussen de lakens’ gaat het er zo mogelijk nog vrijer aan toe. ,,Er zijn dus mensen die mij een slet vinden. En je wil niet weten hoeveel dickpics ik krijg. Maar dat raakt me niet.”

Theater- en podcastmaker Daphne Gakes

Theater- en podcastmaker Daphne Gakes Foto: ELLA TILGENKAMP

Lees meer over
Persoonlijk

Uiteraard was er door corona ook uitstel van de voorstellingen van haar one-woman-show. Maar de première is geweest en ’Ik, Daphne Gakes’ is inmiddels de theaters in. Aan de hand van haar eigen dagboeken en die van haar moeder schetst ze een beeld van haar jeugd, de sfeer waarin ze opgroeide en wat de effecten daarvan waren op haar leven van nu. De beslissing bijvoorbeeld om in een camper te gaan wonen, de vrijheid te ervaren die Jan Cremer moet hebben gevoeld toen hij in Parijs was en kon doen en laten wat hij wilde. Maar meteen ook de beperkingen daarvan: de angst voor ongewenst bezoek en de aanschaf van een pistool om die angst te bezweren.

Luxe

Nieuws

menu