Singer-songwriter Tim Knol gooide het roer van zijn ongezonde levensstijl om en viel ruim veertig kilo af. Nu heeft hij een wandelclub | interview

Ruim twee jaar geleden begon singer-songwriter Tim Knol (32) met wandelen. Het maakte deel uit van een nieuwe manier van leven. Eerder zocht hij de grenzen op in ongezond eten en veel alcohol. Nu in lichaamsbeweging: wandelen, fietsen en hardlopen. „Dus in plaats van naar de kloten te gaan door drank, doe ik dat nu op een andere manier. Je wil toch ergens een kick uithalen.”

Tim Knol

Tim Knol FOTO ELLA TILGENKAMP

Lees meer over
Persoonlijk

Er was veel publiciteit rond Tims nieuwe manier van leven. Via het Twitteraccount @fitknol hield hij iedereen hiervan op de hoogte, terwijl hij het via zijn andere account gewoon nog over zijn muziek en dagelijkse dingen kon hebben. Met @fitknol heeft hij inmiddels 5000 volgers en de door Tim opgerichte Wandelclub - waarmee hij in 2020 al op Vlieland en in Drenthe wandelde - heeft ook een groeiend ledenaantal. Een wandelgoeroe hoeft hij niet te worden, ’maar als mensen je ermee associëren, kun je het maar beter een beetje omarmen’, vindt hij.

menu