We zijn langzaamaan een vrijgezellenmaatschappij aan het worden: waarom blijven mensen eigenlijk steeds langer single? | Meer dan alleen

Eind 20, begin 30 en na jaren weer single. Maar is dat eigenlijk erg? Redacteuren Renske (33) en Carleen (29) ontdekten dat het leven ‘alleen’ heel leuk kan zijn. Samen schrijven ze er in deze serie over. Deze keer de laatste aflevering: waarom blijven mensen eigenlijk steeds langer single?

Renske (links) en Carleen schrijven over alles wat met het single leven te maken heeft.

Renske (links) en Carleen schrijven over alles wat met het single leven te maken heeft. Foto: Marleen Annema

Lees meer over
Persoonlijk

De rode draad door de serie Meer dan Alleen was steeds: het is hoog tijd om afscheid te nemen van het traditionele geromantiseerde sprookjesidee dat de liefde van een ander en/of het hebben van een gezin dé weg zou zijn naar geluk. Alsof het de weg is die iedereen moet volgen. Dat beeld klopt allang niet meer, want we zijn langzaamaan een vrijgezellenmaatschappij aan het worden. In de laatste aflevering van deze serie duiken we na een jaar schrijven over onder andere alleen reizen, financiën als single, daten, de feestdagen, eenzaamheid, solo-daten en vrijheid dan ook dieper in op de vraag of en waarom mensen steeds langer single blijven.

18 procent van Nederland woont alleen

menu