Meer

Van lab naar bodega: hoe een wetenschapper uit Friesland wijnmaker werd in Spanje

Na zijn studie biomedische wetenschappen in Groningen ging Wandert Schaafsma uit Leeuwarden z’n Spaanse liefde Laura achterna en verruilde het lab voor een bodega. Geen grote overstap, vindt hij. Wijn maken is wetenschap, experimenteren en methodisch denken.

Wandert Schaafsma en Laura Bozal Basterra maken wijn

Wandert Schaafsma en Laura Bozal Basterra maken wijn FOTO MAARTEN PENNEWAARD

Lees meer over
Leven

,,Officieel bestaat dit niet.’’ Samenzweerderig houdt Wandert Schaafsma een wijnfles omhoog. Zonder etiket. De inhoud is een experiment. Een rosé waarvan hij vorig jaar voor de lol - para la familia - 200 liter produceerde. ,,De kleur is goed, de smaak is goed, maar net iets te veel bubbels’’, zegt de 37-jarige over zijn probeersel. Hij serveert de drank op een warme septemberdag bij het vlees dat hij even eerder barbecuede op oude wijnranken. Een traditie onder druivenboeren.

Nieuws

Meest gelezen

menu