Yildiz Siskens uit Emmen werd midden in de pandemie manager van dragqueens. 'Nog een lange weg te gaan'

Yildiz Siskens (35), opgegroeid in Emmen, runt een bijzonder bedrijf. Ze heeft een boekings-/managementkantoor voor dragqueens. Veertien heeft ze er onder haar hoede, onder wie de beide winnaressen van de serie Drag Race Holland. Volgens Yildiz is er een wereld te winnen als het gaat om acceptatie en respect, zowel van de kunstvorm als haar beoefenaars.

Yildiz en dragqueen Envy Peru tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Envy Peru was genomineerd voor beste talent en het programma 'Make up your mind' voor programma met meeste impact.

Yildiz en dragqueen Envy Peru tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Envy Peru was genomineerd voor beste talent en het programma 'Make up your mind' voor programma met meeste impact. Foto: ANP

Lees meer over
Persoonlijk
Emmen

Wat ze graag wilde hebben voor haar 17e verjaardag? Yildiz hoefde er niet lang over na te denken. ,,Een vliegticket naar Turkije!’’ Het land waar ze al een paar jaar naartoe ging op vakantie en waar ze vrienden had gemaakt in het dragqueen-wereldje en de lhbti+-gemeenschap. Haar moeder liet haar gaan. Ze wist waar haar dochter zou logeren en bij wie. Zíj kende de mannen ook goed en had er vertrouwen in dat het goed kwam met deze logeeradressen.

menu