Pijnlijke voeten na nieuwe schoenen? Zo voorkom je het!

In de wolken zijn met je nieuwe schoenen om vervolgens te ontdekken dat het inlopen ervan een pijnlijke aangelegenheid is. Gelukkig zijn hier een paar slimme oplossingen voor.

FOTO SHUTTERSTOCK

Lees meer over
Looks

Uit een onderzoek van de UK College of Podiatry blijkt dat een derde van de mannen en maar liefst de helft van de vrouwen de verkeerde maat schoenen draagt. Logisch dus, dat het inlopen ervan blaren oplevert!

Schoenen die te groot zijn geven je tenen te veel ruimte, waardoor je steeds tegen de neus botst tijdens het lopen. Te kleine schoenen zijn niet alleen pijnlijk, ze kunnen ook serieuze schade aanrichten. Denk geknelde zenuwen, blauwe tenen... Schoenenwinkels hebben niet voor niks zo’n handig meetapparaat en het kan nooit kwaad om een medewerker om hulp te vragen.

Natmaken

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen: plak vóór je eerste wandeling met het nieuwe schoeisel blarenpleisters op beide hielen en trek er een dik paar sokken over aan.

Soms is het alleen noodzakelijk om het materiaal van je schoenen iets uit te rekken. Dit kan door een paar sokken licht vochtig te maken en die in je nieuwe schoenen te dragen. Dit zorgt ervoor dat het schoenmateriaal zich uitzet naar de vorm van je voet.

Geen natte sokken

Geen zin om met natte sokken rond te lopen? Stop dan een bolletje vochtige sokken in de neus van beide schoenen en laat deze een nachtje staan. De volgende ochtend zou je al verschil moeten merken.

Föhn

Een andere manier is om de föhn te gebruiken. Je kunt de schoenen wat uitrekken door je sokken en schoenen aan te trekken en een föhn bij de pijnpunten (neus, hielen) te houden. Hou tijdens het föhnen zo’n 15 cm afstand van het materiaal en draag je schoenen nog een tijdje daarna, zodat het materiaal zich naar je voeten kan vormen. Voilà!

Tot slot werd er onderzoek gedaan naar de meest pijnlijke schoenen, waarbij niet verwonderlijk hakken met stip op nummer 1 van moeilijk te temmen schoeisel staat, met name stiletto’s en hoge haklaarzen. Daarna volgen de platformboots zoals Dr. Martens: deze zijn berucht om de pijnlijke hielblaren die na een dag of twee tevoorschijn komen.


Nieuws

Meest gelezen

menu