Britse hengelaar vangt enorme goudvis van zo'n dertig kilo in Frankrijk: 'Het aas ging van links naar rechts'

Een 42-jarige Brit zegt een enorme goudvis aan de haak te hebben geslagen van maar liefst 67 pond, zo’n 30 kilo. Het gaat mogelijk om een nieuw wereldrecord, melden Britse media.

Lees meer over
Opmerkelijk

Het bericht over de vangst van visser Andy Hackett bij een meer in de Franse Champagnestreek gaat in ieder geval al de wereld over.

Zodra de dobber onder water ging, kostte het Andy Hackett uit Kidderminster volgens The Daily Mail nog bijna een half uur om de vis binnen te halen. Het gaat mogelijk om de grootste goudvis ter wereld, afkomstig uit de Bluewater Lakes in het noordoosten van Frankrijk. Hackett had naar eigen zeggen al snel door dat hij een flinke vangst (’puur geluk’) aan de haak had. „Het aas ging van links naar rechts en op en neer.”

De hengelaar kende al de verhalen over de oranje karper, die twintig jaar geleden in het meer werd uitgezet. Tal van vissers gooiden hun hengel uit in de hoop de Carrot (’wortel’) te vangen, maar de vis ontkwam keer op keer en geldt dan ook als ’ongrijpbaar’. „Ik had nooit gedacht dat ik hem zou vangen.”

De vis is na een uitgebreide fotosessie weer in het water vrijgelaten en verkeerde in goede gezondheid.

menu