Sushirestaurants in Japan kampen met ’sushilikkers’
De klassieke Japanse sushi-restaurants met lopende banden vol sushi zitten met de handen in het haar. Een nieuwe trend schokt het normaal zo hygiënische land. Ze noemen het ’sushitero’: mensen likken als grap aan de voorbijkomende sushi, drinken uit de fles sojasaus of gooien op elk bordje een kwak wasabi. Japanse media berichten vol afschuw over deze nieuwe trend.

Foto ter illustratie
Restauranthouders maken zich zorgen, want de aandelen zakken en mensen willen niet meer komen eten nu ze niet weten of het eten dat ze pakken van de band vers en onaangeraakt is. Het probleem komt nu vele restaurants minder personeel hebben en Japan langzaam de coronaregels loslaat. Een van de grotere ketens wil nu speciale eetstokjes uitdelen aan verontruste klanten. Een andere keten gaat verder en heeft de voorbijkomende sushi al vervangen door foto’s. Uiteindelijk willen zij het probleem oplossen met schermen en camera’s.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier