Hoe een langekoesterde wens van Hans en Irene in vervulling ging. 'Een cruisevakantie is allang niet meer alleen voor oudjes met geld en tijd'

Een langgekoesterde wens van Hans en Irene Westbroek uit Drachten ging in vervulling. Een cruise over de Middellandse Zee. ,,Een cruisevakantie is allang niet meer alleen voor oudjes met geld en tijd. Voor ons is het een romantische manier van vakantievieren en elke ochtend wakker worden met een ander uitzicht.” Reisredacteur Sybylle Kroon ging een weekje mee cruisen.

Foto:

Foto: Edwin Pijpe

Lees meer over
Eropuit

Romantisch is de aanleiding voor deze cruisevakantie van Hans (45) en Irene (44) zeker, vertellen ze tijdens het inschepen in Civitavecchia, de havenstad ten noordwesten van Rome. Hier ligt de Nieuw Statendam van de Holland America Line (HAL) te wachten op de passagiers die van over de hele wereld aankomen om een week lang over de Middellandse Zee te varen. ,,Een van de havens die we aandoen, is Livorno”, vertelt Hans. ,,En dat ligt vlakbij Pisa waar we een bijzondere herinnering aan hebben.”