Meer

MEER Uitjes in Groningen en Drenthe

In Groningen en Drenthe kun je de komende dagen genieten van de muziektheatervoorstelling van Harry Muskee of het nieuwe culturele seizoen vieren in Hoogeveen met het festival U!TdagenD. Vijf tips zetten we voor je op een rij.

Noord. Foto: Martin Bierman

Lees meer over
Vrij

Het leven van Harry Muskee

De muziektheatervoorstelling Muskee, So Many Roads in de tuin van De Ondernemersfabriek in Assen gaat over Harry Muskee, zanger van Cuby & the Blizzards. So many roads , zoveel nieuwe optredens en inspiratie. Altijd onderweg naar… ja, naar wat eigenlijk? Het perspectief van een man die altijd op zoek was en altijd thuis wilde zijn. Reizen en thuiskomen, zwart en wit, onrust en rust. Het leven van Harry Muskee.

Het stuk speelt zich af in de tussentijd. Een vreemd gebied waar je blijkbaar terechtkomt als je gestorven bent, maar nog niet dood. De plek waar al je herinneringen nog een keer voorbijkomen, maar niet zo realistisch als je zou willen. Nog één keer zwerven door het doolhof van je leven. De hoofdrol wordt vertolkt door Erwin Nyhoff, de muziek gespeeld door Erwin Java – sinds 1986 de vaste gitarist van Harry Muskee – en band. De voorstellingen op 1 en 2 september zijn try-outs, de première is op 3 september. Vervolgens zijn reguliere voorstellingen te zien op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 26 september.

Assen - Ondernemersfabriek Havenkade, 1 t/m 26 sep 19.30 uur, 45 euro

Onderscheid tussen natuur en technologie vervaagt

Artphy in Onstwedde houdt samen met Noorderlicht de expositie After Nature. In de tentoonstelling wordt belicht hoe in ons huidige tijdperk het onderscheid tussen natuur en technologie steeds verder vervaagt. Kunstenaars zetten technologie in om nieuwe natuur te maken of gebruiken technologie als lens om naar het landschap te kijken.


After Nature gaat over het (her)bekijken van natuur en de problematiek rondom het Antropoceen, het tijdperk waarin we leven en waarin de impact van de mens op de aarde onomkeerbaar is. Jan Robert Leegte, Evan Roth, Jacques Perconte, Margit Lukacs en Persijn Broersen toveren de ruimte van Artphy om tot multimediaal spektakel. De expositie is te zien tot en met 3 oktober.

Onstwedde - Artphy, ruimte voor (levens)kunst, vr t/m zo 13-17 uur, gratis (vrijwillige bijdrage)

U!TdagenD Hoogeveen

Festival U!TdagenD opent het nieuwe culturele seizoen in het centrum van Hoogeveen. Het festival vindt plaats op vier locaties: De Tamboer, in de beeldentuin achter De Tamboer, in en om Scala en in de bibliotheek. Op het programma staan optredens waarvoor moet worden gereserveerd (So long Cohen, Chez Cirqaurant, Sven Figee, Erik Neijmeijer, Harm en Roelof en de muziekavond in de beeldentuin), maar andere onderdelen zijn vrij toegankelijk.

Pretzoekers en cultuursnuivers kunnen smullen van straattheateracts, kinderen staan verbaasd van Brigadier Bob en levende Disneypersonages, geïnteresseerden kunnen een gratis dans-, musical-, toneel- of beeldende kunstles volgen en mogen een muziekinstrument uitproberen. In de bibliotheek kan een levend boek worden geleend en de dag wordt ’s avonds afgesloten met een muziekavond. Meer informatie en reserveren kan via www.detamboer.nl.

Hoogeveen - Centrum, za 11 uur, gratis

Ode aan onze aarde

Noord is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking. Omringd door een immens decor beleven bezoekers het meeslepende theaterspektakel Noord. Een voorstelling met muziek, dans, projecties en special effects. Studente Menke ontdekt een boerderij die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Menke gaat met haar vrienden op zoek naar de oorzaak en komt in een avontuur terecht.

Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd, worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze komen in aanraking met de verhalen van de aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen. Woensdag 1 en donderdag 2 september zijn try-outs (25,50 euro), vrijdag 3 september de première (61 euro) en daarna is de voorstelling te zien tot en met zondag 26 september (46 euro). Meer info en tickets via www.noordtheater.nl.

Zuidbroek - Theaterhal Zuidbroek, 1 t/m 26 sep 20 uur, 46 euro

Nacht van de vleermuis

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de nacht van de vleermuis gehouden. In veel Europese landen wordt dit weekend aandacht besteed aan de dieren. Internationaal is het de 25ste keer dat de Bat night plaatsvindt. In dit kader houdt Staatsbosbeheer Westerwolde zaterdag de nacht van de vleermuis in Wedde.

Samen met een boswachter nemen deelnemers een kijkje in het leven van dit bijzondere diertje, dat pas tegen de schemering actief wordt. Om in het donker voedsel te kunnen vinden, maken vleermuizen gebruik van hun stem en oren (sonar of echolocatie). Ze zenden hiervoor voortdurend korte, zeer hoge (ultrasone) geluidjes uit. Met hun zeer gevoelige oren kunnen ze aan de echo horen hoe de omgeving eruitziet. De boswachter neemt een batdetector mee, zodat de dieren ook voor mensen te horen zijn. Meer info en reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/vleermuizenwesterwolde.

Wedde - Burcht Wedde, za 20.30 uur, 7,50 euro (t/m 12 jaar 5 euro)

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda .


Een evenement aanmelden kan via redactie.vanplan.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu