MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

Bekijk alvast een oudejaarsconference, bezoek Groningen eens op een andere manier of struin tussen de Britse gebruiksvoorwerpen van vroeger. We geven je tips voor vijf leuke uitjes de komende dagen.

Ontdek Groningen tijdens een puzzeltocht op een e-chopper of e-fatbike. Foto: Archief VanPlan

Lees meer over
Eropuit

Oudejaarsconference Peter Pannekoek

Peter Pannekoek behoort tot de top van het Nederlandse cabaret. Met zijn vorige voorstelling Later was alles beter won hij in 2019 de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker van Nederland. ,,Ongetwijfeld het beste dat het Nederlandse cabaret momenteel heeft te bieden”, schreef Algemeen Dagblad en deelde het maximaal aantal sterren uit.

Nu waagt Peter Pannekoek zich voor het eerst aan de prestigieuze oudejaarsconference. ,,Want het volk hunkert altijd naar nieuw bloed. Een nieuw lichaam om te aanbidden. Te verafgoden. Te prijzen. Te bekritiseren. Te veroordelen. Te verscheuren. Hier ben ik. Laat de slachting beginnen.” In Meppel is een try-out van Peter Pannekoeks voorstelling Nieuw bloed te zien.

Meppel - Schouwburg Ogterop, vr en za 20.15 uur, 25 euro (inclusief drankje)

The BlueBirds zingen over vrouwen en vriendschap

In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit een gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Vanaf 2021 zijn Krystl en Rachèl Louise de vaste birds. Ze schreven hun tweede album Great Big World met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters. In meerstemmige songs, geïnspireerd door indie- en folkmuziek, worden thema’s aangesneden als female power en vriendschap. Naast nummers van dit in oktober te verschijnen album brengen Krystl en Rachèl Louise klassiekers van onder meer Dolly Parton, Dixie Chicks en Kacey Musgraves.

Tijdens hun optreden in Veendam worden The BlueBirds bijgestaan door een special guest in de vorm van een derde zangeres. Het album Great Big World is catchy, meerstemmig, persoonlijk, aangekleed met mooie verhalen en gebracht met plezier en liefde.

Veendam - Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn, vr 20.15 uur, 22,50 euro

Op een e-chopper door Groningen

Ontdek Groningen op een unieke manier met een interactieve puzzeltocht van Spyderwheelz en Treasure events. Vanuit het centrum van de stad hebben zij een puzzeltocht uitgezet die kan worden volbracht op een e-chopper of een e-fatbike. De voertuigen zijn beide elektrisch, maar voor een e-chopper is een scootercertificaat (AM) nodig. Het voordeel van de elektrische vervoermiddelen is dat ze geruisloos en zonder uitstoot rijden, zodat je ontspannen de weg op kan.

Door puzzels op te lossen tijdens de tocht ontdekken deelnemers waar de volgende locatie zich bevindt. Op elke locatie is een geluidsfragment te beluisteren. Als alle puzzels zijn opgelost is de route voltooid en hebben de deelnemers heel wat geleerd over Groningen. De tocht duurt circa 3 uur, meer informatie is te vinden op de website van Treasure events en Spyderwheels .

Groningen - Spyderwheelz Groningen, dagelijks t/m 31 okt, 35 euro

Brocante op z’n Brits

Tot en met zaterdag 9 oktober staat woon-, tuin- en cadeauwinkel annex theeschenkerij De Oranjerie in Zeijen weer in het teken van Brocante op z’n Brits. Bezoekers kunnen rondstruinen tussen alledaagse gebruiksvoorwerpen van antiek tot vintage. Snuffel naar serviesgoed, glaswerk, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, meubelen, schilderijen en naaigerij.

De locatie is tijdens Brocante op z’n Brits zowel binnen als buiten in thema gedecoreerd en bezoekers kunnen in de theeschenkerij genieten van lekkernijen als scones, carrotcake en cheesecake.

Zeijen - De Oranjerie, di t/m za 13-17 uur, zo 11-17 uur, gratis

Stephanie Louwriers ‘Show must go on’

Wat doe je als ineens op alles geproost moet worden en het feest der feesten aanbreekt? Actrice, zangeres en theatermaker Stephanie Louwrier besluit op dat moment in ieder geval te stoppen met drinken. Terwijl de rest van de wereld teruggrijpt naar het oude normaal gaat zij op zoek naar een nieuw normaal.

In haar persoonlijke, uitzinnige en muzikale onewomanshow Show must go on onderzoekt ze met een goede dosis zwarte humor hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand, waarom we zo graag willen verdoven en of dat nou echt zo slecht is. In een arena waar alles kan gebeuren gaat Louwrier als een vechtmachine de strijd aan met haar verslavende talent om overal een feestje van te maken.

Groningen - SPOT/Stadsschouwburg, vr 20.15 uur, 19 euro

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda


Een evenement aanmelden kan via redactie.vanplan.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu