Meer

MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

Bezoek een expositie over verstilling in Roden, vier de verjaardag van Herman van Veen in Stadskanaal of luister naar Snelle in Assen. We geven je tips voor vijf leuke uitjes de komende dagen.

Dag van de bodemschatten in Delfzijl. Foto: Harm Wessels

Expositie over thema ‘Verstilling’

Kunstencentrum K38 in Roden houdt de expositie Verstilling. Noodgedwongen door de coronacrisis hebben mensen momenten van verstilling ervaren. Kunstenaars hebben werken gemaakt in dit thema vanuit diverse benaderingen en met gebruik van uiteenlopende technieken.

De deelnemende kunstenaars zijn Tanja van Abbema, Ineke de Boer, Diek Boerman, Jelly van den Bosch, Ton Broekhuis, Henk van Donk, Leny van Elk, Rianne Kooijman, Margreet Markus, Bennie Timmer, Olaf Wempe en Wilhelmina Zoutewelle.

Roden - Kunstencentrum K38, 16 okt t/m 7 nov, wo t/m zo 13-17 uur, 2 euro (t/m 17 jaar gratis)

14 jaar onschuldig in Guantanamo Bay

De explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling Freedom in de inmiddels twintigjarige traditie van Club Guy & Roni wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman. De voorstelling wordt gespeeld door het prijswinnende ensemble dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Vrijheid is een van de belangrijkste waarden – waarvoor oorlogen worden gevoerd – maar toch ook een rekbaar begrip. Wat vaak onzichtbaar blijft is dat vrijheid voor de één vaak ten koste gaat van die van een ander. Vertrekpunt voor Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die veertien jaar lang onschuldig vastzat in Guantanamo Bay, waar hij werd ondervraagd en gemarteld. De voorstellingen van donderdag en vrijdag zijn try-outs, zaterdag is de première.

Groningen - SPOT/Stadsschouwburg, do/vr/za 20.15 uur, do/vr 14 euro, za 24 euro (t/m 29 jaar 12,50 euro)

Dino’s en bodemschatten in Delfzijl

Het MuzeeAquarium in Delfzijl is zaterdag een hele spannende plek, want die dag staat het museum in het teken van dinodag. Op de dag van de bodemschatten is er van alles te zien en te ontdekken op het gebied van archeologie, stenen, fossielen, mineralen en alles wat nog meer in de bodem te vinden is. Bezoekers mogen zelf zoeken met een metaaldetector, kunnen meedoen aan een dinospeurtocht en er zijn twee lezingen voor kinderen over de opkomst en ondergang van dinosauriërs door Koos Tap.

Bezoekers mogen hun eigen gevonden stenen of fossielen meenemen om te laten bekijken door experts. Het MuzeeAquarium is een belevenis bij de Wadden en heeft een combinatie van een natuurhistorische en cultuurhistorische collectie, met een aquarium waarin vissen en andere zeedieren van de Wadden- en Noordzee te zien zijn. Tijdens de dinodag is de entree gratis voor kinderen die een dino of hun opa of oma meenemen.

Delfzijl - MuzeeAquarium, za 10-17 uur, 8 euro (t/m 3 jaar gratis, t/m 17 jaar 4 euro; gratis voor kinderen die een dino of hun opa of oma meenemen)

Herman van Veen viert zijn verjaardag

Herman van Veen werd vorig jaar 75 jaar. Een grote theatertournee stond op het programma, maar werd om bekende redenen grotendeels geannuleerd. Daarom viert Van Veen zijn verjaardag dit jaar met Herman van Veen 76: ‘Dat kun je wel zien dat is hij’. In zijn show kijkt hij terug op het verleden, werpt een blik op het heden en maakt een reeks voorspellingen voor de toekomst.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn. Sindsdien is de zanger en podiumkunstenaar nooit meer gestopt met optreden. Hij maakte tientallen cd’s, schreef talloze boeken en maakte honderden schilderijen. Daarvoor ontving hij vele prijzen en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Stadskanaal - Theater Geert Teis, do 20 uur, 31 euro

Sterke en minder sterke verhalen van Snelle

De Nederlandse rapper en zanger Lars Bos, beter bekend onder de artiestennaam Snelle en zoon van oud-voetballer Jan Bos, komt vrijdag naar DNK in Assen. Dit najaar is het tijd voor zijn eerste grote theatertour. Verwacht een eerlijke show met muziek, sterke maar ook minder sterke verhalen en inside jokes.

Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt Snelle voor een feestje. Hij volgde een opleiding aan de Herman Brood Academie, kreeg verschillende gouden en platina platen, won een FunX Music Award en bereikte nummer 1-posities in de Top 40. Ook was hij vorig jaar als coach te zien in The Voice Kids. Sinds dit jaar is hij onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de pandemie gratis livestreamconcerten hielden.

Assen - Theater DNK, vr 20 uur, 32,50 euro

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda


Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

menu