Meer

MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

1000 Kilo Watten. Foto: Moon Saris

Onverwachte verbinding in ‘1000 kilo watten’

De voorstelling 1000 kilo watten van Garage TDI schijnt een licht op depressieve gevoelens onder jongeren. In de voorstelling komt de vijftienjarige Izzy terecht op het politiebureau en moet hier de nacht doorbrengen. Zij heeft deze nacht echter de verkeerde tegenover zich; een politieagent die zich niet laat wegsturen. Met zijn onbeholpen, onhandige en soms lompe manieren helpt hij Izzy om zich bloot te geven en ontstaat er een onverwachte verbinding. De openhartige voorstelling voor veertien jaar en ouder werd geregisseerd door artistiek leider van Garage TDI Frederieke Vermeulen.

“De voorstelling gaat over hoe eenzaam het kan zijn als je aan depressie lijdt en over de machteloosheid van de omgeving. Maar het is ook een voorstelling met humor, luchthartigheid en troost om zo een jong publiek handvatten te geven om de strijd tegen deze, vaak onzichtbare, vijand aan te gaan,” zegt Vermeulen. Samen met deskundigen (van onder andere Vaart Welzijn, GGZ Drenthe en MINDCARE) ontwikkelen Garage TDI en Stichting Route Jack een educatief programma rondom de voorstelling. Dit doen zij met de intentie om bij te dragen aan het herkennen en bespreekbaar maken van depressieve gevoelens onder jongeren.

Assen - Werkplaats Havenkwartier, vr en za 20.15 uur, 8 euro, t/m 18 jaar 5 euro

The Horror Breakout: filmische beleving

The Breakout is een 3 uur durende adventure game met een reallife horror experience. Zodra je op het terrein komt, kom je in een wereld terecht die is overspoeld door ‘infected’. Het is aan de deelnemers om de wereld te redden en op zoek te gaan naar het antivirus. De 45 professionele acteurs zorgen voor een onvergetelijke dag.

De adventure game is geschikt voor groepen vanaf twee personen. Het is geen escape room, verwacht dus geen moeilijke puzzels en rebussen. Het is een interactieve filmische beleving met andere spelers en acteurs. Wie ga je aanspreken? Het gevaar dreigt om elke hoek. Bemachtig jij eerst een wapen of ga je meteen voor het antivirus? Meer info via apocalypsegames.nl.

Scheemda - Fabriek De Toekomst, t/m 31 okt, wo t/m zo 19-22 uur, 45 euro

Hedendaagse impressionisten

Schilders Annemiek Vos en Karel Buskes houden een expositie samen met beeldhouwer Bert Denneman. In deze najaarsexpositie staat het landschap centraal. Het werk van beide Groningse schilders in de traditie van het 19de-eeuwse impressionisme wordt afgewisseld met beelden in brons.

Annemiek Vos kiest vaak eigentijdse beelden: een haven, een stadsgezicht, soms een landschap of alleen een bloemrijke wegberm of slootkant. Karel Buskes is vooral bekend door zijn schilderijen van koeien, maar maakt ook portretten en landschappen, naast beelden en ander driedimensionaal werk. Meer informatie is te vinden op www.wildschutserve.nl.

De Wijk - Beeldenatelier Wildschutserve, t/m 31 okt, vr t/m zo 11-17 uur, gratis

JeugdTheaterFestival bij Podium Zuidhaege

Van zondag 17 tot en met zondag 24 oktober zijn er dagelijks onder de noemer JeugdTheaterFestival jeugdtheatervoorstellingen te zien bij Podium Zuidhaege in Assen. Voorafgaand aan deze voorstellingen kunnen kinderen vanaf 4 jaar meedoen aan workshops in een thema dat past bij de daaropvolgende voorstelling.

In het kader van Oktober Kindermaand zijn de kaarten voor kinderen op beide zondagen gratis. Het programma omvat meer dan alleen toneel: er is poppentheater, muziektheater, cabaret, dans en kleinkunst.

Assen - Podium Zuidhaege, zo t/m zo 15 uur, 5 euro (volwassenen 10 euro)

‘The Sound of Music’ terug in Groningen

De Nederlandstalige musical The Sound of Music is gebaseerd op de filmklassieker die een warm plekje heeft in ieders hart. Met de beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers, zoals de tijdloze meezingers Do-Re-Mi , Edelweiss en So Long .

Het verlangen naar een mooie toekomst is sterker dan ooit en dat is precies waar The Sound of Music over gaat. De rebelse, optimistische Maria neemt bezoekers mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp.

Groningen - MartiniPlaza, t/m 24 okt, wo t/m vr 19.30 uur, 54,80 euro/za 14.30 uur, zo 12 en 16.30 uur, 64,80 euro

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda


Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

menu